یکشنبه ۲۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۴
پاسخ به شبهه مسئولیت فرزندآوری

حوزه/ اگر اسلام به فرزندآوری توصیه کرده است، فرصت‌ها و تهدیدهای فرزندپروری را هم یادآوری کرده است. مواهبش را بشارت داده و از تهدیدهایش برحذر داشته است. اسلام به ما می‌گوید بیشتر از اینکه به فکر تأمین احتیاجات جسمی و مادی فرزندانت باشی، به فکر تأمین نیازهای معنوی و ابدی او باش تا او را از انحراف و گمراهی حفظ کنی و سعادت ابدی را به او هدیه کنی.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام سید مرتضی موسوی، کارشناس مباحث الهیاتی جمعیت به یکی از شبهات پیرامون فرزندآوری پاسخ داده است که سوال و پاسخ آن بدین شرح است:

سؤال:

برخی از والدین برای فرار از مسئولیت فرزندآوری شبهه کرده و می گویند: از کجا معلوم فرزندی که اینهمه برایش تلاش می‌کنیم، گمراه نشود و در آینده دشمن ما و بلای جان ما نشود؟

پاسخ:

از قضا قرآن هم به وجود دشمنانی از جنس فرزند معترف و نسبت به خطر آنها هشدار داده است؛«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنَّ مِنْ أَزْوَاجِکُمْ وَ أَوْلاَدِکُمْ عَدُوَّا لَکُمْ فَاحْذَرُوهُم»(تغابن:۱۴)
اما همین قرآن معارفی را در اختیار ما گذارده تا بدانیم که ما محکوم به دشمنی فرزند نیستیم و نیز بتوانیم از آفت‌های فرزند پیشگیری کرده و یا آن را بزداییم.


دین راه هدایت را به هر انسانی که پای به دنیا گذارده و در میدان انتخاب یکی از هدایت و ضلالت قدم برمی دارد نشان داده تا او را از گرداب ضلالت و حیرت نجات داده و به او اثبات کند که هر انسانی ذاتا این شایستگی را دارد که فرزندی صالح و پاکیزه بوده و مطلوب انبیا و نورچشم عبادالرحمن قرار گیرد. ‌


اگر اسلام به فرزندآوری توصیه کرده است، فرصت‌ها و تهدیدهای فرزندپروری را هم یادآوری کرده است. مواهبش را بشارت داده و از تهدیدهایش برحذر داشته است. اسلام به ما می‌گوید بیشتر از اینکه به فکر تأمین احتیاجات جسمی و مادی فرزندانت باشی، به فکر تأمین نیازهای معنوی و ابدی او باش تا او را از انحراف و گمراهی حفظ کنی و سعادت ابدی را به او هدیه کنی.


اسلام می‌آموزد که تولید باقیات الصالحاتی از جنس فرزند، یکی از محدود کارهایی است که می تواند تداوم بخش رشد و تعالی والدین حتی در عالم برزخ باشد. و متقابلا فرزندی که شهد معرفت و هدایت را چشیده است، می داند که رسیدن سریعتر به بی‌نهایت و سعادت از معبر خدمت و احسان به والدینش، حاصل می شود.


دست آخر اینکه اگر فرزندی به دعوت هدایتگر والدینش پشت کند و بخواهد به بلندای غرور و خودخواهی پناهنده شود و نخواهد از مرکب چموش شیطان پیاده شده و بر کشتی نجات الهی بنشیند، تنها خودش را در گرداب هلاکت غرق خواهد کرد و ملامتی بر والدینش نیست. گذشته از اینکه گاهی خداوند از تهدید و فتنه یک فرزند، زمینه و فرصتی برای والدین هدایتگرش برای رسیدن به «پاداش عظیم» فراهم می‌کند: وَاعْلَمُوا أَنَّمَا أَمْوَالُکُمْ وَأَوْلَادُکُمْ فِتْنَةٌ وَأَنَّ اللَّهَ عِندَهُ أَجْرٌ عَظِیمٌ.(أنفال:٢٨)

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • منتشرشده: ۴
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۱
  • حسین IR ۱۶:۵۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۵
    شما مشکلات اقتصادی رو حل کنید چشم ما تا دلتون بخواد بچه میاریم بنده یه طلبه هستم تو خرج یه دخترم موندم و هزاران گرفتاری دیگه سر خودمون نمیتونیم کلاه بذاریم
    • محمد IR ۲۱:۱۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۸
      مشکل شما اینه که فکر می کنی رزق فرزند شما توسط خودتون داده میشه
    • هو الرزاق IR ۲۱:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۸
      رزاق خداست، مطیعش باشیم و معصیتش نکنیم و قانع باشیم، عنایت می فرماید
  • دختر رحمت است CA ۰۱:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۸
    ﷽ إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ. فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ. إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ. «در واقع این سوره از معجزات پیغمبر اکرم (ص) است زیرا این سوره در زمانی نازل شد که رسول خدا (ص) در مکه فاقد همه گونه امکانات ظاهری برای رسیدن به جلالت و عظمت بود. از جمله این که فرزندی جز یک دختر نداشت و همین در نظر مردم آن روز، ذلت و حقارت به حساب می آمد! در حالی که دشمنانش علاوه بر ثروت و قدرت، دارای پسرهای متعدد بودند و همین نشان بقای نسل و دوام عزت و شوکتشان به حساب می آمد. در چنان شرایطی، این سوره نازل شد و رسول اکرم(ص) با قاطعیت تمام اعلام کرد، من صاحب نسل کثیر خواهم شد و بدخواهانم، مقطوع النسل و ابتر خواهند گشت. این دو پیشگویی، چهارده قرن قبل در آن شرایط، اظهار گشته و امروز می بینیم مانند آفتاب محسوس و بالعیان تحقق یافته است که رسول خدا(ص) از نسل یک دختر، دارای ذریه ای بی شمار گشته و صاحب عظمت و سیادتی عمیق و بی پایان اما دشمنانش ابتر و فاقد همه گونه اثر و نشان!» (سید محمد ضیاء آبادی، کتاب زهرای بطول، راز پنهان رسول). کوثر یعنی خیر کثیر، موجودی که منشأ خیرات فراوان و در عین وحدت مولد کثرت است! بینید تأثیر کوثر تا به کجا است! «هر جا را نگاه می‌کنی آثاری از او باقی مانده است! افرادی برای برآورده شدن حوایج خود برای سیده نفیسه که در مصر مدفون است، نذر می‌کنند و حاجت می‌گیرند»(درمحضر بهجت، ج٢، ص۵۴). ببینید تأثیر و تکثیر سلیمانی تا کجاست! قاسم را که نمیشود حذف کرد! مستکبران از تکثیر کوثر وحشت دارند! و او برای ما، منشأ و مولد خیرات و برکات است! سلمان فارسی نگو، بگو سلمان محمدی! سلمان منّا أهل البيت! منم سلمان، همون سلمان منا از تبار ایرانی! منم عمار، یه عمار ایرانی، از نسل سلیمانی! منم میرزا، همون کوه غیرت، میرزا کوچک گیلانی! منم آرشامم! منم آرمانم! «در توسلات به حضرات معصومین علیهم‌السلام به بعضی نقداً چیزی می‌رسد و گرفتاری آنها رفع می‌شود، ولی بعضی دیگر بدون اینکه به آنها چیزی برسد آسوده می‌شوند و با خیال راحت برمی‌گردند (https://bahjat.ir/fa/content/9781)»! «شما خیال می‌کنید ما از حال شما مطلع نیستیم (https://iqna.ir/00GAeb)؟!؟» سلام فرمانده! شما از خیال ما هم با خبر هستید! بیا جون من بیا، بیا یارت میشم! هوادارت میشم، گرفتارت میشم! پیروزی به وسیله ما و از آن ماست! فریاد میزنیم …به فریاد ما برس🇮🇷، به فریاد 🇵🇸 برس، بشتاب!